Laura van der Burg

Mijn naam is Laura en ik werk sinds 2011 op de Fatimaschool. Na mijn LIO-stage in groep vier ben ik de trotse leerkracht geworden van één van de kleutergroepen: de Koalagroep. Voor mij een extra speciaal gevoel, omdat dit vroeger mijn lievelingsdier was en ‘mijn’ knuffel nu de mascotte van de groep is.

Ik ben een groot voorstander van spelend leren. Ik vind het heerlijk om met mijn meespeelsjaaltje om – dan word ik even niet als juf gezien – mee te spelen in de hoeken of op een kleedje. Door mee te spelen, kan ik doelen in het spel voegen en tegelijkertijd observeren hoe dit wordt verwerkt. Hiervoor is een rijke speel-leeromgeving een must en daarvoor vind ik de samenwerking met ouders zo belangrijk! Hoe? Door bijvoorbeeld uw Koala materialen van thuis mee te geven met betrekking tot het thema dat we in de klas behandelen. En alle creatieve ideeën zijn altijd welkom.

Maar wie is juf Laura eigenlijk? Op deze vraag gaven de Koala’s de leukste antwoorden: “Juf Laura is lief, geeft (kietel)knuffels, heeft glad haar, doet vaak gek, zingt mooi én veel, kan streng zijn, geeft complimentjes, heeft mooie oogwimpers en is grappig.” Tja, beter had ik het zelf niet kunnen omschrijven!