Bibliotheek op school

  • De Fatimaschool neemt deel aan het programma ‘De Bibliotheek op school’ van de Bibliotheek Rotterdam. Dit betekent dat de bibliotheek een bijdrage levert aan leesbevordering en mediawijsheid op onze school. Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze voorgelezen worden en of ze zelf lezen of niet. Lezers scoren hoger op taalvaardigheid, schoolsucces en intelligentie.

   Leesplezier

   De Bibliotheek op school zet vooral in op het bevorderen van leesplezier op scholen. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en halen daardoor betere schoolresultaten. Elke dag vrij lezen (dus écht lezen wat jij leuk vindt en zelf uitgekozen hebt) heeft een bewezen positief effect op woordenschat, grammatica, begrijpend lezen en schrijven.

   Wat biedt De Bibliotheek op school?

   • Expertise: een vaste leesconsulent vanuit de Bibliotheek (Inge van der Kolk), trainingen en studiemiddagen voor de leescoördinatoren van de school, bijscholing van het team op het gebied van leesbevordering, leesplezier en jeugdliteratuur;
   • Collectie: collecties boeken voor alle groepen van de Fatimaschool, waarbij leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 zélf bestellen via een Webshop;
   • Leesplezier: inspirerende activiteiten binnen de groep, waarbij altijd een uitdagend boek, een bijzonder verhaal of een prikkelend gedicht centraal staat.

   Webshop

   Leerlingen van groep 5 tot en met 8 kunnen elke 6 weken drie boeken bestellen via Schoolwise, een kindvriendelijke ‘boeken-bestel-website’ met een eigen toegang van de Fatimaschool.