Eten en drinken

 • 20141028-Rudgrcom-Fatimaschool-0018-2048px

 • Pauzehapje

  Rond tienen wordt er in alle groepen gezamenlijk iets gegeten en gedronken; een moment van rust en gezelligheid halverwege de ochtend. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een gezond tussendoortje nuttigen, niet te veel of te calorierijk. Enkele suggesties: fruit, rauwkost, boterham, eierkoek, ontbijtkoek, krentenbol of (volkoren) biscuit zoals Evergreen of Sultana. Het is prettig voor de kinderen om tegelijkertijd aan het pauzehapje te kunnen beginnen, dus geeft u bijvoorbeeld een sinaasappel mee, schilt u deze dan van tevoren. U kunt iets te drinken meegeven in een beker of pakje en ook hier hebben de gezonde varianten de voorkeur: melk, thee of water met vers fruit (koolzuurhoudende dranken en energydrank zijn niet toegestaan). De pauzehapjes dienen van naam te worden voorzien.

  Lunch

  De kinderen die tussen de middag overblijven, brengen hun eigen lunch mee. Er wordt gezamenlijk gegeten in de klas en tijdens de lunch wordt er voor de kinderen iets te drinken ingeschonken en een stuk fruit of rauwkost aangeboden. Het aanbod is gevarieerd en bestaat onder meer uit melk, kannen water met fruit, komkommer, appels en bananen: dagelijks vers en lekker gezond.

  Traktaties

  Jarig zijn is voor een kind een hele gebeurtenis. Zeker het trakteren in de klas is een belevenis op zich en bij een feestje hoort natuurlijk een traktatie. De lekkernij die in de klas wordt uitgedeeld, hoeft niet heel groot te zijn en u raadt het misschien al: wij zijn een groot voorstander van gezonde traktaties!

  Indien u op zoek bent naar informatie, of inspiratie voor leuke traktaties, neemt u dan eens een kijkje op: http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/alles-over-gezond-eten-voor-kinderen-van-4-13-jaar/traktaties-en-kinderfeest.aspx.